elevbloggen 4-6

elevbloggen 4-6

Roliga veckor!

vt2014Posted by elev Tue, May 27, 2014 11:39:30
Vi har haft träslöjd med Anja och vi fick göra pennor, grytunderlägg, smörknivar och skedar.
På tekniken gör vi en model av ett hus och i huset ska det finnas minst två ljuskällor, en ljudkälla och en rörlig konstruktion.
Vi har varit på musikskolan och dom har visat oss olika instrument.
På engelskan har vi översatt ett recept från engelska till svenska och sen bakat.


  • Comments(0)//elevbloggen4-6.skattungefriskola.se/#post4

Elevbloggen

vt2014Posted by elev Thu, April 17, 2014 10:47:53
På hemkunskapen i måndags så gjorde vi en club sandwich. Den bestod av rostat bröd, kyckling, fläsk, tomater, salladsblad, hemgjord dressing och en pinne mitt i som skulle hålla ihop hela mackan. I onsdags så hade vi påskpyssel och det var roligt, det blev många fina konstverk. Till lunch fick vi påskmiddag, det var jätte gott :)

  • Comments(0)//elevbloggen4-6.skattungefriskola.se/#post3

En rolig vecka v.13

vt2014Posted by elev Tue, April 01, 2014 09:28:27
HEJ HEJ!

På måndagen hade vi bild och lärde oss hur man skuggade. Först fick vi bygga t.ex ett hus och sedan sätta en lampa bredvid och se vart skuggan hamnade och sedan rita av. Vi har även börjat att bygga våra egna broar på tekniken som sedan skall hålla för 1 1/2 kg. På torsdagen v.13 var vi på framtidsmuseet i Borlänge och där fick vi prova på att bygga en el driven lego bil som sedan skulle köra en hinderbana och vi fick även lära oss om de 5 enkla maskinerna.

  • Comments(0)//elevbloggen4-6.skattungefriskola.se/#post2

Vecka 12

vt2014Posted by elev Fri, March 21, 2014 09:30:45
Här är ingredienserna vi använde på hemkunskapen i måndags.

Receptet för Jannes goda fisksoppa och baguett.

Fisksoppan och brödet blev väldigt gott. Vi hackade grönsaker och lade dom i buljong. När dom hade kokat en stund lade vi i fisken. Efter att brödet hade jäst en stund så penslade vi dom med ägg och in i ugn.

Och lite bilder från våran tripp till grönklitt vi fick äta hamburgare kött eller vegitariskt. Vi åkte i många roliga backar och vi tackar föräldrarna som följt med! Och sannolikhetslära med Ewa, vi fick lära oss hur stor en sannolikhet kan vara vid olika tillfällen.


  • Comments(0)//elevbloggen4-6.skattungefriskola.se/#post1

vecka 11

vt2014Posted by elev Fri, March 14, 2014 09:06:39
Veckans bloggare

Martin: fotograf

Pontus: reporter

Här nedan ser vi Ida och Elin redovisa sin uppgift av tuschpennan på tekniken. Uppgiften var att redovisa tex: en tuschpenna och se vad den kunde

· Lagra

· Omvandla

· Transportera

· Styra/reglera

Den 13/3 hade vi brasiliansk dag där vi letade upp fakta om Brasilien.

På den brasilianska dagen fick vi också lära oss en kampsport som heter capoeira där man dansar och låtsas slåss. Capoeira kom till av afrikanska slavar som inte fick slåss efter som dom kunde skada sig eller kunna göra uppror mot ägarna. Då la dom in dansen i kampsporten och då kunde inte ägarna säga något efter som dom dansade och inte slogs. Vi fick också se ett instrument som heter berimbau som ursprungligen kommer från Afrika och är det första sträng instrumentet i hela världen!

Dagens brasilianska mat: köttgryta med ris eller fiskgryta med räkor lax och annat gott.!

  • Comments(0)//elevbloggen4-6.skattungefriskola.se/#post0