elevbloggen 4-6

Veckans bloggare

Martin: fotograf

Pontus: reporter

Här nedan ser vi Ida och Elin redovisa sin uppgift av tuschpennan på tekniken. Uppgiften var att redovisa tex: en tuschpenna och se vad den kunde

· Lagra

· Omvandla

· Transportera

· Styra/reglera

Den 13/3 hade vi brasiliansk dag där vi letade upp fakta om Brasilien.

På den brasilianska dagen fick vi också lära oss en kampsport som heter capoeira där man dansar och låtsas slåss. Capoeira kom till av afrikanska slavar som inte fick slåss efter som dom kunde skada sig eller kunna göra uppror mot ägarna. Då la dom in dansen i kampsporten och då kunde inte ägarna säga något efter som dom dansade och inte slogs. Vi fick också se ett instrument som heter berimbau som ursprungligen kommer från Afrika och är det första sträng instrumentet i hela världen!

Dagens brasilianska mat: köttgryta med ris eller fiskgryta med räkor lax och annat gott.!

• Comments(0)//elevbloggen4-6.skattungefriskola.se/#post0