Skolbloggen

Skolbloggen

Nettan informerar

köket informerarPosted by lärare Thu, October 18, 2012 16:17:33

Jag börjar med att poängtera vikten av att barnen äter frukost!
Skicka med barnen en frukt eller en smörgås om orken tar slut (brukar den göra vid kl: 09:00).

Under höstterminen har matsedeln sett ut enligt följande:

Måndagar: Soppa, bröd, pålägg 3 av 4 gånger.
Gröt, bröd, pålägg, kokt ägg, råa grönsaker 1 av 4 gånger.

Varannan vecka efterrätt.

Tisdagar: Fisk

Onsdagar: Kött 3 av 4 gånger. Vegetariskt 1 av 4 gånger.

Torsdagar: Fisk

Fredagar: Fågel

Ibland frångås denna planeringnär jag behöver tömma frysen på rester.

Vi gör våra inköp av varor från Skattungehandel.
EKO – kött, gårdsslaktat (från och med 1211 ),
påläggskorv gjord av EKO – kött från Thyre´ns lantbruk.

En del grönsaker köper vi av David, lokal odlare i Skattungbyn
och en del har vi fått av Nina i Skattunge Handel.

Bär och frukt har föräldrar och mor/farföräldrar haft vänligheten att skänka till oss.
Tack så mycket!

Jag för en dialog med barnen angående maten och ser till att matsedeln
i mesta möjliga mån är enligt deras önskemål.

Så långt det är möjligt (tidsmässigt) så lagar jag maten från grunden.

Råkost/sallad finns det 5-6 olika sorter att välja på varje dag (förutom måndagar).

Vi tycker det är viktigt att stötta dom lokala producenterna och företagarna och att köpa KRAV-märkt. En stor del av livsmedlen vi köper ÄR KRAV-märkta.

Har ni frågor, önskemål eller av annan anledning vill prata med mej
så är ni välkomna att ringa på kökets telefon 072-2463081

Vänliga hälsningar Nettan