Veckobrev åk F-3

Nu finns veckobreven på SchoolSoftläsåret 17/18

Posted by lärare Fri, October 19, 2018 11:07:21

Från och med vecka 43 läggs veckobreven bara ut på SchoolSoft. Har du några problem med att logga in så hör av er till mig.
Hälsningar Kristina

Inför vecla 41läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, October 04, 2018 14:20:52

Hej alla föräldrar och barn!

Nu är vi inne på idrotten (onsdagar och fredagar) och jag vill påminna om att ta med gympakläder och handduk. Efter att frågan kom upp på föräldramötet om att det förekommer mycket fotvårtor så har jag varit i kontakt med skolsyster. Hennes rekommendation är att använda inneskor i idrottshallen och badtofflor i duschen. Enligt henne brukar de flesta vårtor försvinna av sig själva men om man vill kan man behandla vårtorna med olika medel som finns på apoteket.

Det är dags för utvecklingssamtal så jag skickar ut tider till de som inte bokat tider än.

Glöm inte svara på skolenkäten från Skolinspektionen ( finns om pdf-fil på School Soft).


Läxor till vecka 41

Läxorna lämnas ut på torsdag och lämnas in onsdag veckan därpå.

Läxa för år 1:
- Lilla läxan 1,läxa 4.
- Matte papper

Läxa för år 2.
- Lilla läxan 2,läxa 4.
- Matte papper

Läxa för år 3:
- Lilla läxan 3, läxa 4.
- Matte papper

Hälsningar Kristina och JonasInför vecka 40läsåret 17/18

Posted by lärare Wed, September 26, 2018 15:08:45

Hej alla föräldrar och barn!

Då är det dags för skolenkäten från Skolinspektionen. Läs bifogat papper.

Nu är vi inne på idrotten (onsdagar och fredagar) och jag vill påminna om att ta med gympakläder och handduk. Vi har mycket fotvårtor på skolan så vi rekommenderar att eleverna har inneskor.

Det är dags för utvecklingssamtal så jag skickar ut tider till de som inte bokat tider än.

Måndag 1/10 är det studiedag på skolan så eleverna är lediga.


Läxor till vecka 40

Läxorna lämnas ut på torsdag och lämnas in onsdag veckan därpå.

Läxa för år 1:
- Lilla läxan 1,läxa 3.
- Matte papper

Läxa för år 2.
- Lilla läxan 2,läxa 3.
- Matte papper

Läxa för år 3:
- Lilla läxan 3, läxa 3.
- Matte papper

-engelska glosor (bara säga orden, inte stava)

Hälsningar Kristina och JonasInför vecka 38läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, September 13, 2018 13:45:15

Hej alla föräldrar och elever!

Nästa vecka är en helt vanlig vecka. Årskurs 3 ska åka ner på biblioteksundervisning med Sandra på fredagen den 21/9 men det är tider enligt schema.

Det är dags för terminens första läxor. Läxorna består oftast av en läsläxa (Boken ”Lilla Läxan) och en matte läxa (arbetsblad från Wendick-modellen). Innan ni gör läsläxan läs förordet i början av boken (rubriken Hem och Skola) så får ni tips och tankar om varför vi har en läsläxa.

Arbetsbladet från Wendick är till för att stärka barnets känsla för likhetstecknet och ge eleven en ökad automatisering vid räkning (räkneflyt). Jag skickar oftast med ett läxpapper och ett övningspapper. Övningspappret kan man använda för att öva och samtala. Ta gärna hjälp av konkreta material om det är svårt (t.ex gem eller knappar). Det finns också möjlighet att öva matte läxan på elevspel.se om ni vill. Läxpappret ska egentligen göras på tid (3 min). Här känner ni ert barn bäst. Tycker barnet att det är kul med tävling (hur långt hinner jag räkna på 3 min?) så gör gärna det. Att räkna på tid kan hjälpa till med automatiseringen. Men upplever ni att ert barn blir stressat, hoppa då över tidsmomentet och öva bara istället.

Lycka till!
Har ni några frågor så är det bara att höra av sig på 070-3948512.

Läxor till vecka 38

Läxorna lämnas ut på torsdag och lämnas in onsdag veckan där på.

Läxa för år 1:
- Lilla läxan 1,läxa 1.
- Matte papper

Läxa för år 2.
- Lilla läxan 2,läxa 1.
- Matte papper

Läxa för år 3:
- Lilla läxan 3, läxa1.
- Matte papper

Trevlig helg!
Kristina och JonasInför vecka 37läsåret 17/18

Posted by lärare Wed, September 05, 2018 15:25:14

Förra veckan hade vi en härlig utedag i Bäckebo. Då jobbade vi i olika grupper med att laga vår egen mat ute. Vi gjorde två olika soppor och pinnbröd. Vi pratade även om eld och brandsäkerhet. Sedan vi hjälptes åt att göra upp eld så vi kunde laga vår mat.

Onsdag den 12 september är det föräldramöte kl 17.30 Vi kommer då bland annat att hjälpa till att komma igång med SchoolSoft.

Fredagen den 14 september är det höstvandring med hela skolan. Vi träffas på skolan som vanligt kl 8:30 och eleverna vandrar ner till Lintjärn. Vi kommer under dagen att ha olika äventyrspedagogikpass. Barnen behöver ha kläder efter väder och fika med sig (gärna varmdryck, frukt/macka). Barnen slutar sin dag kl 12 nere vid Lintjärn. Man får gärna hämta sitt barn nere vid Lintjärn bara man meddelade det. Barn som ska till fritids hjälps vi vuxna åt att skjutsa upp med bilar.

På idrotten (onsdagar och fredagar) är det fortsatt utegympa.

Veckobreven finns publicerade på hemsidan och på SchoolSoft.

Inga läxor till vecka 37

Trevlig helg!
Kristina och Jonas
Inför v 36läsåret 17/18

Posted by lärare Wed, August 29, 2018 16:13:18

Hej alla föräldrar och elever!

Nästa vecka är det friluftsdag på Lillåvallen i Orsa för årskurs 3, torsdag 4/9. Sandra åker med eleverna från skolan 8:30, samling på Lillåvallen 8:45. För att ta sig ner till Orsa behöver Sandra hjälp med skjuts. Hör av er till henne 073-540 12 20 om ni har möjlighet att hjälpa till.

Skolan tar med lunch men ni behöver ta med vattenflaska, dryck och mellanmål. Tanken med dagen är att eleverna i åk 3 ska få prova på olika friidrottsgrenar tillsammans med andra elever från Orsas skolor. Ta med träningskläder för utevistelse, bra skor att springa i och extra kläder så ni kan hålla er torra och varma. Idrottsdagen avslutas i kl 12:30 tiden nere på Lillåvallen. Föräldrar är välkomna som åskådare.

Åk 1 och 2 är kvar på skolan som vanligt.

På idrotten (onsdagar och fredagar) är det fortsatt utegympa.

Onsdag den 12 september är det föräldramöte kl17:30. Vi kommer då bland annat att hjälpa till att komma igång med School Soft.

Veckobreven finns publicerade på hemsidan och på School Soft.

Inga läxor till vecka 36

Trevlig helg!
Kristina och Jonas

iÍnför vecka 35läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, August 23, 2018 13:46:09

Hej alla föräldrar och elever!

Då har vi kört igång på skolan. Denna vecka har vi jobbat mycket med olika EQ-övningar, börjat med våra nya böcker i matte och lite olika klassrumspyssel.

Torsdagar kommer vi under hösten att ha som våran utedag. Tänk på att ha kläder efter väder.

På idrotten (onsdagar och fredagar) är det utegympa.

På fredag 31/8 kommer vi att ha en hel utedag i Bäckebo (vårat uteklassrum) tillsammans med F-klassen. Ta gärna med en liten fika (frukt eller macka) och varm dryck. Vi kommer att laga mat ute tillsammans med barnen.

Onsdag den 12 september är det föräldramöte. Vi kommer då bland annat att hjälpa till att komma igång med School Soft.

Veckobreven finns publicerade på hemsidan och på School Soft. Jag kommer att skicka ut inloggningsuppgifter till School Soft till de föräldrar som inte har fått den än.

Inga läxor till vecka 35

Trevlig helg!
Kristina och JonasInför Ivarsnäs 11/6-12/6läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, May 31, 2018 14:21:54

Hej alla föräldrar och barn!

Måndag 11/6 åker vi ner till Ivarsnäs och vi samlas vid affären kl 9:00 för att gemensamt ta oss ner dit. År 3-6 får cykla ner om de har fått tillåtelse av sina föräldrar, hjälm är obligatorisk! Vi lärare har med oss bilar och kan ta elevernas packning (så mycket som får plats). De föräldrar som vill kan köra ner packning till kvällen, kanske barnen behöver ha med sig lite kläder ner på fm ifall dom blir blöta eller frusna.

När vi kommer ner till Ivarsnäs så får barnen lite information och sedan får de installera sig, vi lärare har placerat ut alla barnen i rum. Sedan får barnen leka lite fritt fram till lunch kl 11:00. Mellan kl 12:00 och 17:00 kommer det att vara olika aktiviteter för barnen och sedan äter vi middag kl 17:00. Det är roligt om så många föräldrar som möjligt kan komma ner så kanske barnen kan få utmana er i tex fotboll efter middagen. De föräldrar som ska sova kvar bjuder vi på middag men grillen är tänd så ni som tänkte komma ner kan ta med er något och äta tillsammans med oss om ni vill. Efter middagen åker vi lärare och då är det 3-4:a föräldrar som är kvar över natten.

På tisdagen kommer vi lärare tillbaka till kl 8:00 och äter frukost tillsammans med barnen (frukost får barnen ta med sig själva). Efter frukost har vi lärare lite aktiviteter med barnen och sedan äter vi lunch kl 11:00. Sedan städar vi upp och packar ihop och avslutar dagen på Ivarsnäs runt kl 12:30-13:00. Vi lärare kan skjutsa upp elever till skolan för avhämtning, eftersom fritids är stängt. Meddela oss gärna om ni hämtar era barn, om de ska cykla hem, till eller om de ska åka med oss lärare så vi vet.

För de elever som inte sover kvar börjar dagen kl 8:00 på Ivarsnäs tisdag 12/6 och de får gärna ha med sig frukost och äta tillsammans med oss. Det är bra om dessa elever har med sig extra kläder både måndag och tisdag eftersom vi är nära vatten och det är stor risk för att bli blöt! De elever som behöver skjuts från skolan och ner får höra av sig.

Det saknas flera bäddar för 4-6 vilket innebär att några måste ta med sig något att ligga på. Eventuellt behöver några föräldrar också ta med sig ett liggunderlag. I stugan finns det 4+4+2 bäddar, i ladan finns det 8 (4-6). Om man vill kan man sova i köket men där finns det inga bäddar.

Packningsförslag:

· Sovsäck och ev. luftmadrass/liggunderlag

· Frukost

· Snacks och något att dricka + vattenflaska (ej godis, läsk/energidryck…)

· Ficklampa

· Ombyte

· Varm tröja

· Badkläder och handduk

· Hygienartiklar

· Fiskespö

· Kortlek/brädspel…..

· Myggmedel

· Solkräm

· Regnkläder och stövlar