Inför vecka 3läsåret 17/18

Posted by lärare Fri, January 12, 2018 13:10:44

Då var skolan igång igen. Hoppas att alla har haft ett skönt lov. Nästa vecka är en helt vanlig vecka. Sandra hälsar att idrotten på fredagar kommer att vara utomhus om vädret tillåter. Ta gärna med skidor om ni vill, det finns också en hel del att låna på skolan. Vi tar tacksamt emot urvuxna pjäxor och skidor om man vill skänka dem till skolan.

Det har förekommit löss under lovet bland eleverna så luskamma barnen!

Inga läxor till vecka3.

Inför vecka 51läsåret 17/18

Posted by lärare Wed, December 20, 2017 08:15:12

Då var det inte många dagar kvar på terminen. I veckan som gått har vi haft Nobellunch på skolan där årskurs 6 har planerat menyn och hjälpt Nettan och Nora köket. Vi fick en fantastisk trerätts lunch och vi hade en riktig festdag på skolan. Jag vill också tacka alla elever som medverkade i årets luciatåg.

Fredag 22 december sista dag före jullovet. OBS andra tider för skoldagen 8.30-12.00 De föräldrar som vill komma och titta på barnens julavslutning är välkomna till kl 9.

Skolstarten är den 10 januari kl 8.30-12.00.

Inför vecka 50läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, December 07, 2017 08:05:09

Det är dags för morgonsamling med ljuständning. Vi har en hel del ljusstakar på skolan och några elever har lämnat kvar sina ljusstakar på skolan. Men man får gärna ta med sig eget ljus och ljusstake.

Onsdag 13/12 är det Lucia kl 17 i Skattungekyrka. Eleverna samlas på skolan kl16:15

Fredag 15/12 slutar alla 12:00.

För de som vill öva på matteläxan på internet så går man in på elevspel.se klickar på matematik, bläddrar ner till talkamrater och väljer det talet som är läxa. Där kan eleverna träna innan man gör 3minuters läxan. Om man inte har tillgång till internet så kan man öva på träningspappret.

Inför vecka 49läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, November 30, 2017 07:59:56

Nu kommer ett veckobrev som vanligt. Jag har varit sjuk så det blev inga läxor eller veckobrev förra veckan. Men nu är jag tillbaka!

Fredag 8/12 är det nobellunch på skolan. Då får eleverna gärna ha kläder som de känner sig extra fina i. Eleverna slutar kl 12:00.

Onsdag 13/12 är det Lucia kl 17 i Skattungekyrka. Eleverna samlas på skolan kl16:00

Inför vecka 47läsåret 17/18

Posted by lärare Wed, November 15, 2017 15:04:15

Nästa vecka hade vi planerat att åka till Mora badhus på fredag 24 november. Just nu har vi inte löst skjutsen så vi tar tacksamt emot hjälp. Vi åker kl 8:30 och åker tillbaka till skolan till lunch. Hör av er om ni har möjlighet att hjälpa till.

Inför vecka 46läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, November 09, 2017 15:15:16

Då är skolan igång efter lovet igen. Torsdag 16/11 är det läsdag på skolan. Då får eleverna gärna ta med sig någon favoritbok, gosig kudde eller filt och fika eller snacks. Vi får även besök av Gunhild på skolan som pratar om böcker.

Inför vecka 44 och 45läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, October 26, 2017 08:25:45

Då är det dags för höstlov. Barnen har inga läxor underlovet men anta gärna utmaningen höstlov = läslov som vi skickat ut information om tidigare. Det är frivilligt att delta men vi hoppas att det blir en morot att läsa under lovet. Jag vill passa på att tacka Theo som har jobbat hos oss under denna termin och under vårterminen. Theo tar ledigt ett par månader och åker till varmare länder. Johanna börjar hos oss efter lovet och kommer att jobba i klassen. Vi hälsar henne varmt välkommen.

Vecka 44 är det höstlov och barnen är lediga. Barnen börjar kl 8:30 måndag den 6/11efter lovet.

Vi har haft fall med löss på skolan så vi uppmanar alla att luskamma barnen under lovet!

Inga läxor till vecka 44 och 45

Ha ett skönt lov!
Kristina och Teo

Inför vecka 43läsåret 17/18

Posted by lärare Mon, October 23, 2017 14:08:09

Denna vecka har vi tittat på film på Röda Kvarn i Orsa. Vi har också haft tema dag om landet Mexiko. Då har vi tittat på film om landet, pratat om mexikansk konst och speciella högtider, religion mm. Köket bjöd också på mexikanskmat.

På fredagen den 27 oktober är det Halloweendag på skolan och barnen får gärna klä ut sig. Vi följer inte schemat denna dag. Vi börjar kl 8:30 som vanligt och slutar kl 12 I år är det okej att bära helmask, bara man visar vem man är om någon ber om det.

Vecka 44 är det höstlov och barnen är lediga.

Vi har haft fall med löss på skolan så vi uppmanar alla att luskamma barnen!
Det börja bli kallt nu så tänk på att ta med någon extra tröja och vantar och mössa.

Läs gärna förordet till ”Lilla läxan boken” (Rubriken Hem och skola). Där står det lite om tanken med läsläxan

- Lilla läxan 3, läxa8 .
-Övningspapper matte.