Inför vecka 47läsåret 17/18

Posted by lärare Wed, November 15, 2017 15:04:15

Nästa vecka hade vi planerat att åka till Mora badhus på fredag 24 november. Just nu har vi inte löst skjutsen så vi tar tacksamt emot hjälp. Vi åker kl 8:30 och åker tillbaka till skolan till lunch. Hör av er om ni har möjlighet att hjälpa till.

För de som vill öva på matteläxan på internet så går man in på elevspel.se klickar på matematik, bläddrar ner till talkamrater och väljer det talet som är läxa. Där kan eleverna träna innan man gör 3minuters läxan. Om man inte har tillgång till internet så kan man öva på träningspappret.

Kristina och Johanna

Inför vecka 46läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, November 09, 2017 15:15:16

Då är skolan igång efter lovet igen. Torsdag 16/11 är det läsdag på skolan. Då får eleverna gärna ta med sig någon favoritbok, gosig kudde eller filt och fika eller snacks. Vi får även besök av Gunhild på skolan som pratar om böcker.

Kristina och Johanna

Inför vecka 44 och 45läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, October 26, 2017 08:25:45

Då är det dags för höstlov. Barnen har inga läxor underlovet men anta gärna utmaningen höstlov = läslov som vi skickat ut information om tidigare. Det är frivilligt att delta men vi hoppas att det blir en morot att läsa under lovet. Jag vill passa på att tacka Theo som har jobbat hos oss under denna termin och under vårterminen. Theo tar ledigt ett par månader och åker till varmare länder. Johanna börjar hos oss efter lovet och kommer att jobba i klassen. Vi hälsar henne varmt välkommen.

Vecka 44 är det höstlov och barnen är lediga. Barnen börjar kl 8:30 måndag den 6/11efter lovet.

Vi har haft fall med löss på skolan så vi uppmanar alla att luskamma barnen under lovet!

Inga läxor till vecka 44 och 45

Ha ett skönt lov!

Inför vecka 43läsåret 17/18

Posted by lärare Mon, October 23, 2017 14:08:09

Denna vecka har vi tittat på film på Röda Kvarn i Orsa. Vi har också haft tema dag om landet Mexiko. Då har vi tittat på film om landet, pratat om mexikansk konst och speciella högtider, religion mm. Köket bjöd också på mexikanskmat.

På fredagen den 27 oktober är det Halloweendag på skolan och barnen får gärna klä ut sig. Vi följer inte schemat denna dag. Vi börjar kl 8:30 som vanligt och slutar kl 12 I år är det okej att bära helmask, bara man visar vem man är om någon ber om det.

Vecka 44 är det höstlov och barnen är lediga.

Vi har haft fall med löss på skolan så vi uppmanar alla att luskamma barnen!
Det börja bli kallt nu så tänk på att ta med någon extra tröja och vantar och mössa.

Läs gärna förordet till ”Lilla läxan boken” (Rubriken Hem och skola). Där står det lite om tanken med läsläxan

- Lilla läxan 3, läxa8 .

Inför vecka 42läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, October 12, 2017 08:25:35

Veckorna ramlar på och det är snart dags för höstlov. På skolan håller vi på att avsluta vårt tema om skogen och gör slutdokumentation om våra adopterade träd. På matten jobbar vi med talfamiljer och hur addition och subtraktion hänger ihop.

OBS tisdag den 17 oktober ska vi åka på filmvisning på Röda Kvarn i Orsa. Vi kommer då att behöva ta bussen som går 7:44. Det betyder att vi behöver samlas på skolan 7:30. OBS tiden!!

Vecka 43 på fredagen den 27 oktober är det Halloweendag på skolan och barnen får gärna klä ut sig. Vi följer inte schemat denna dag. Vi börjar kl 8:30 som vanligt och slutar kl 12 I år är det okej att bära helmask, bara man visar vem man är om någon ber om det.

Vecka 44 är det höstlov och barnen är lediga.

Vi har haft fall med löss på skolan så vi uppmanar alla att luskamma barnen!

- Lilla läxan 3, läxa7 .

Inför vecka 41läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, October 05, 2017 16:04:29

Onsdag den 11 oktober är det föräldramöte på skolan kl 17:30. Lämna gärna in förslag om det är något som ni vill ta upp på mötet. Det går bra att meddela det via mail eller sms 070-583 45 77.

Inför vecka 40läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, September 28, 2017 14:16:21

Måndag 2 oktober åker obs bara årskurs 3 till Lillåvallen i Orsa för en friidrottsdag. Barnen ska ha med sig utegympakläder( gärna ombytt från start). Ta med varma kläder, jacka och egen matsäck. Barnen slutar kl.13 på Lillåvallen, hör av dig till Sandra om du har möjlighet att hämta.

Fredag 6 oktober är det studiedag och eleverna är lediga.

Vecka 41

Onsdag den 11 oktober är det föräldramöte på skolan kl 17:30. Lämna gärna in förslag om det är något som ni vill ta upp på mötet. Det går bra att meddela det via mail skattungefriskola@live.se eller sms 070-583 45 77.

Inför vecka 39läsåret 17/18

Posted by lärare Thu, September 21, 2017 08:25:19

Nästa vecka är också en helt vanlig vecka. Vi jobbar vidare med vår närmiljö och har No ute på torsdagar så länge vädret tillåter. Just nu har vi tema skogen så vi besöker våra träd och fortsätter dokumentera om dem och vi jobbar med svampar.

Måndag 2 oktober åker årskurs 3 till Lillåvallen i Orsa för en friidrottsdag. Barnen ska ha med sig utegympakläder( gärna ombytt från start). Ta med varma kläder, jacka och egen matsäck. Barnen slutar kl.13 på Lillåvallen, hör av dig till Sandra om du har möjlighet att hämta.

Fredag 6 oktober är det studiedag och eleverna är lediga.

- Lilla läxan 3, läxa4.