Veckobrev åk F-3

Veckobrev åk F-3

Inför vecka 6

läsåret 15/16Posted by lärare Wed, February 01, 2017 09:28:38

Hej alla föräldrar och elever!

Denna vecka fortsätter vi att hårdträna klockan i skolan så öva gärna med era barn. På matten så har vi även börjat att mäta volym. På NO lektionen så jobbar vi vidare med människokroppen och just denna vecka så har vi gjort laborationer med temat lukt och smak. På svenskan så arbetar vi just nu med återberättande texter och vi tränar på att sammanfatta det viktigaste i text med hjälp av Cowboyen. Ettorna och förskoleklassen har jobbat med bokstaven O.

På tisdag den 7 februari är det skolskridskodag på Orsasjön. Barnen börjar som vanligt på skolan kl 8 och vi räknar med att vara tillbaka på skolan kl 12:30. Ta med fika, vattenflaska, skridskor och hjälm. Meddela om ditt barn behöver låna skridskor.

För de som vill öva på matteläxan på internet så går man in på elevspel.se klickar på matematik, bläddrar ner till talkamrater, subtraktion eller multiplikation och väljer det talet som är läxa. Där kan eleverna träna innan man gör 3minuters läxan. Om man inte har tillgång till internet så kan man öva på träningspappret.

Läxor till vecka 6
Läxorna lämnas ut på torsdag och lämnas in onsdag veckan där på.

Läxa för år 1:
- Lilla läxan 1,läxa 16.
- Övningspapper läsning.

Läxa för år 2.
- Lilla läxan 2,läxa 16.
- Övningspapper matte.

Läxa för år 3:
- Lilla läxan 3, läxa 16.
- Övningspapper matte .

Trevlig helg! Kristina, Theo och Emelie  • Comments(0)//veckobrevf-3.skattungefriskola.se/#post154