Veckobrev åk F-3

Veckobrev åk F-3

Inför vecka 11

läsåret 15/16Posted by lärare Thu, March 09, 2017 15:36:29

Hej alla föräldrar och elever!

Då var skolan igång igen efter lovet. Denna vecka har räddningstjänsten varit på besök och berättat om vad de gör och pratat om brandsäkerhet. Barnen kommer också att få en kompis (Flammy) med sig hem och ett brandsynsprotokoll som de kan göra hemma och ta med till skolan. Vi ska sedan åka ner till räddningstjänsten och hälsa på hos dem. Vi har också repeterat hur man mäter volym, längd och massa på mattelektionerna denna vecka. På No-lektionerna kommer vi nu att börja ett nytt område. Vi kommer att jobba med odling och vad som behövs för att frön ska gro.

På onsdag den 15 mars är det skiddag i Grönklitt. Nytt för i år är att vi som skola måste betala för utrustning och liftkort. Därför så ber vi alla elever som har utrustning och säsongskort att ta med det. Barnen behöver även ta med sig fika, gärna med varm dryck. Skolan bjuder på lunch. Vi träffas på skolan kl 8 som vanligt och beräknas vara tillbaka på skolan 13:30. Har du möjlighet att skjutsa ditt barn till Grönklitt så kan vi ses kl 9 vid grillplatsen vid barnbacken. Meddela skolan om ni åker direkt till Grönklitt med ert barn.

För de som vill öva på matteläxan på internet så går man in på elevspel.se klickar på matematik, bläddrar ner till talkamrater, subtraktion eller multiplikation och väljer det talet som är läxa. Där kan eleverna träna innan man gör 3minuters läxan. Om man inte har tillgång till internet så kan man öva på träningspappret.

Läxor till vecka 11
Läxorna lämnas ut på torsdag och lämnas in onsdag veckan där på.

Läxa för år 1:
- Lilla läxan 1,läxa 18.
- Övningspapper läsning.

Läxa för år 2.
- Lilla läxan 2,läxa 18.
- Övningspapper matte.

Läxa för år 3:
- Lilla läxan 3, läxa 18.
- stavnings läxa
- Övningspapper matte.

Trevlig helg! Kristina, Theo och Emelie



  • Comments(0)//veckobrevf-3.skattungefriskola.se/#post156