Inför Ivarsnäs 11/6-12/6

läsåret 17/18Posted by lärare Thu, May 31, 2018 14:21:54

Hej alla föräldrar och barn!

Måndag 11/6 åker vi ner till Ivarsnäs och vi samlas vid affären kl 9:00 för att gemensamt ta oss ner dit. År 3-6 får cykla ner om de har fått tillåtelse av sina föräldrar, hjälm är obligatorisk! Vi lärare har med oss bilar och kan ta elevernas packning (så mycket som får plats). De föräldrar som vill kan köra ner packning till kvällen, kanske barnen behöver ha med sig lite kläder ner på fm ifall dom blir blöta eller frusna.

När vi kommer ner till Ivarsnäs så får barnen lite information och sedan får de installera sig, vi lärare har placerat ut alla barnen i rum. Sedan får barnen leka lite fritt fram till lunch kl 11:00. Mellan kl 12:00 och 17:00 kommer det att vara olika aktiviteter för barnen och sedan äter vi middag kl 17:00. Det är roligt om så många föräldrar som möjligt kan komma ner så kanske barnen kan få utmana er i tex fotboll efter middagen. De föräldrar som ska sova kvar bjuder vi på middag men grillen är tänd så ni som tänkte komma ner kan ta med er något och äta tillsammans med oss om ni vill. Efter middagen åker vi lärare och då är det 3-4:a föräldrar som är kvar över natten.

På tisdagen kommer vi lärare tillbaka till kl 8:00 och äter frukost tillsammans med barnen (frukost får barnen ta med sig själva). Efter frukost har vi lärare lite aktiviteter med barnen och sedan äter vi lunch kl 11:00. Sedan städar vi upp och packar ihop och avslutar dagen på Ivarsnäs runt kl 12:30-13:00. Vi lärare kan skjutsa upp elever till skolan för avhämtning, eftersom fritids är stängt. Meddela oss gärna om ni hämtar era barn, om de ska cykla hem, till eller om de ska åka med oss lärare så vi vet.

För de elever som inte sover kvar börjar dagen kl 8:00 på Ivarsnäs tisdag 12/6 och de får gärna ha med sig frukost och äta tillsammans med oss. Det är bra om dessa elever har med sig extra kläder både måndag och tisdag eftersom vi är nära vatten och det är stor risk för att bli blöt! De elever som behöver skjuts från skolan och ner får höra av sig.

Det saknas flera bäddar för 4-6 vilket innebär att några måste ta med sig något att ligga på. Eventuellt behöver några föräldrar också ta med sig ett liggunderlag. I stugan finns det 4+4+2 bäddar, i ladan finns det 8 (4-6). Om man vill kan man sova i köket men där finns det inga bäddar.

Packningsförslag:

· Sovsäck och ev. luftmadrass/liggunderlag

· Frukost

· Snacks och något att dricka + vattenflaska (ej godis, läsk/energidryck…)

· Ficklampa

· Ombyte