läsåret 17/18Posted by lärare Thu, September 13, 2018 13:45:15

Nästa vecka är en helt vanlig vecka. Årskurs 3 ska åka ner på biblioteksundervisning med Sandra på fredagen den 21/9 men det är tider enligt schema.

Det är dags för terminens första läxor. Läxorna består oftast av en läsläxa (Boken ”Lilla Läxan) och en matte läxa (arbetsblad från Wendick-modellen). Innan ni gör läsläxan läs förordet i början av boken (rubriken Hem och Skola) så får ni tips och tankar om varför vi har en läsläxa.

Arbetsbladet från Wendick är till för att stärka barnets känsla för likhetstecknet och ge eleven en ökad automatisering vid räkning (räkneflyt). Jag skickar oftast med ett läxpapper och ett övningspapper. Övningspappret kan man använda för att öva och samtala. Ta gärna hjälp av konkreta material om det är svårt (t.ex gem eller knappar). Det finns också möjlighet att öva matte läxan på elevspel.se om ni vill. Läxpappret ska egentligen göras på tid (3 min). Här känner ni ert barn bäst. Tycker barnet att det är kul med tävling (hur långt hinner jag räkna på 3 min?) så gör gärna det. Att räkna på tid kan hjälpa till med automatiseringen. Men upplever ni att ert barn blir stressat, hoppa då över tidsmomentet och öva bara istället.

Lycka till!
Har ni några frågor så är det bara att höra av sig på 070-3948512.

- Lilla läxan 3, läxa1.

Kristina och Jonas